Festes i tradicions

L’Escola, com entitat arrelada al país té un paper molt important en la transmissió de la nostra cultura, de les nostres tradicions i de les celebracions populars tot aprofitant el cicle de la natura amb les característiques  pròpies de  casa nostra.

Les festes es preparen  amb la col·laboració dels mestres i els alumnes. Es reparteixen les diferents activitats procurant que els  nens hi participin intensament, treballant els elements plàstics, musicals, lingüístics, físics i dinàmics…que hi intervenen.

Procurem també que l’alumne valori l’esforç de preparar una festa o una celebració i tingui la satisfacció del treball ben fet. Que se senti membre d’un grup compartint i gaudint amb els seus companys  totes aquestes celebracions.

Veiem també les festes com un punt més de trobada de les famílies amb l’escola, per poder gaudir del treball que els seus fills han preparat.

Principals festes previstes al llarg del curs

Setembre

A principis de curs, coincidint amb la festa major de la Mercè, celebrem la festa major de l’Escola. Els nens i nenes aprenen les danses catalanes (sardana, ball de bastons, etc.) així com fan falcons o fan ballar els gegants, els nans i el drac.

Octubre

Tots els alumnes de l’Escola celebrem la benvinguda de la tardor. Els responsables d’organitzar aquesta festa són els nens i nenes de la classe Castors. És un moment en què també aprofitem per a que padrins i fillols es trobin i mengin junts les castanyes.

Novembre

Arribada la tardor els nens i nenes de la classe esquirols preparen el seu estimat cau. Treballen tots plegats per a preparar-se per quan arribi el fred.

Per una altra banda, celebrem la setmana d’audicions de Santa Cecília. Tots els cursos de l’Escola gaudeixen del ritme i les melodies escollides per a aquesta setmana tan representativa. El dia de Santa Cecília, realitzen un gran concert per poder-ne gaudir tots junts.

Desembre

Sant Nicolau: És la representació per excel·lència de la Classe Esquirols tot i que hi col·labora tot el Parvulari. El teatre s’omple de gom a gom per veure els més petits representar la història de Sant Nicolau. Aquesta festa és bianual.

Pastorets: És l’obra més rellevant de l’Escola ja que es realitza en un gran teatre. Hi participen totes les classes de Primària, tot i que el protagonisme recau en els alumnes de Cicle Superior. Aquesta festa és bianual.

Festa de Nadal: Ens acomiadem tots plegats per començar les vacances de Nadal fent una gran xocolatada al pati de l’Escola. Aquell dia també rebem la visita del patge real a qui donem la carta que hem escrit per a l’Escola.

Gener

Festa Mowgli: Arribat el fred, els nens i nenes de la classe Mowgli representen “El llibre de la selva” i tots alumnes de l’Escola hi assisteixen. Aquell dia tots junts berenem un plàtan.

Febrer

Carnaval: Els nens i nenes de cinquè són els encarregats d’organitzar tota la festa al voltant d’una temàtica en concret. Cada dia el rei Carnestoltes mana unes consignes que tothom ha de seguir i arribat el divendres tothom es disfressa fent una rua pels carrers de barri. Petits, grans, mestres i famílies gaudeixen de la gran setmana de carnestoltes.

Trobada de gegants a la Plaça Sant Jaume. L’Escola és convidada a la trobada de gegantons i capgrossos de Santa Eulàlia.

Concurs “Sebastià Sorribas”: Aquest és el principal concurs literari de l’Escola on hi participen les classes de: Mowgli, Castors, P. Príncep i A. Galí.

Març

Jornada esportiva: Tots els cursos de l’escola gaudeixen de la diada esportiva de l’Escola. S’organitzen equips amb nens i nenes grans i petits de totes les classes i participen cooperativament en els jocs.

El “Míster Xips” i festa de la primavera. La Classe Mr. Xips ens prepara la benvinguda a la primavera tot preparant la representació del pallasso més divertit de tots.

Abril

Jocs florals: Aquest és l’acte de la poesia a l’Escola. El jurat escull les poesies més boniques i més ben elaborades per lliurar-ne els premis el dia de la festa.

Representació de Sant Jordi: La Classe dels Isards ens porta a l’Escola la llegenda més representativa del nostre país; La llegenda de sant Jordi.

Maig

Concurs de plàstica “Picasso”: Aquest és el concurs de dibuix que es realitza anualment a l’Escola. Posteriorment, es realitza l’Exposició de les obres presentades al concurs.

Juny

Festa de fi de curs: Tots els cursos de l’escola realitzen la festa de final de curs on tots els pares i mares hi estan convidats a veure les meravelloses actuacions dels seus fills i filles.

Comiat dels alumnes de 6è: Tots els nens i nenes de l’Escola fan un càlid i emotiu comiat als alumnes que més anys porten a l’Escola.

Comiat alumnes classe: Esquirols (final de Parvulari): Tots els alumnes del Parvulari s’acomiaden dels petits “més grans”d’Infantil.