L’impacte de l’abús de les pantalles en la salut dels infants i adolescents.

Les famílies de l’Escola estem organitzats en comissions de treball amb l’objectiu final de millorar tant les activitats que des de l’Escola es poden promoure com el dia a dia dels nostres fills i filles.

Les comissions https://www.escolalys.cat/comissions-de-families/ són vives i al llarg dels anys evolucionen en funció de les necessitats de les famílies i l’Escola.

Aquest últim cas és el de la comissió “Aprenem Junts”, que anys enrere era coneguda com a “Escola de pares i mares”.

La seva raó de ser sempre ha estat donar resposta a les inquietuds de coneixement per l’educació dels nostres fills més enllà de l’àmbit escolar.

“Aprenem Junts” vol ser el mitjà pel qual les famílies de l’escola puguin gaudir d’un espai d’aprenentatge i intercanvi d’experiències. És per això que, després de recollir els interessos de les famílies de l’Escola, el passat 23 de novembre va organitzar la primera sessió del curs 21/22.

L’IMPACTE DE L’ABÚS DE LES PANTALLES EN LA SALUT DELS INFANTS I ADOLESCENTS, a càrrec de la Dra. Laura Moragas, psicòloga d’ANNE Fundació i de la Unitat d’addiccions comportamentals de l’Hospital de Bellvitge, i amb la moderació de Sílvia Ramón-Cortés, periodista i responsable de comunicació d’ANNE, ha tingut una bona valoració.

Pensada en forma de debat entre l’especialista i la moderadora ha anat desgranant informació sobre com gestionar l’ús de les pantalles i quins són els efectes nocius del seu ús i els senyals d’alerta. La filosofia de fons ha estat de no demonitzar les xarxes socials ni les pantalles ja que són útils per a moltes tasques i formen part de la vida de tots.

Aquí podeu trobar una sèrie de recursos que la Fundació ANNE ha volgut compartir amb tots nosaltres: